Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Bewegingsdetectie in de Zmodo app: zo min mogelijk vals alarm

Geschreven door op De Zmodo app is voorzien van een speciaal algoritme die bewegingen registreert en onderscheidt, zodat je niet gek wordt van valse alarm meldingen.


Zmodo en bewegingsdetectie in het kort

Bewegingsdetectie signaleert beweging: de camera vergelijkt elk beeld met het vorige en neemt veranderingen tussen de beelden waar. Alle Zmodo camera's zijn voorzien van deze slimme functie. Signaleert jouw Zmodo camera of Zmodo camerasysteem beweging, dan kun je hiervan desgewenst meldingen ontvangen in de Zmodo app op je smartphone of tablet.

Zmodo = zo min mogelijk vals alarm

We hebben meer informatie en prikkels die onze aandacht trekken dan ooit tevoren, waardoor het belangrijk is dat we kunnen filteren en ons kunnen concentreren op wat er echt toe doet. Hetzelfde geldt voor meldingen van je camera of camerasysteem. Dat je meldingen kunt ontvangen van jouw Zmodo camera of Zmodo camerasysteem is natuurlijk heel handig, maar je wilt niet om de paar seconden notificaties ontvangen. Zmodo heeft daarom een algoritme in de Zmodo app geïmplementeerd dat de notificaties die naar jouw telefoon worden verzonden, onderscheidt en vermindert, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de gebeurtenissen die ertoe doen (inbrekers die jouw huis of bedrijf binnen proberen te komen bijvoorbeeld) en niet gek wordt van 'valse' alarm meldingen.

Twee verschillende typen bewegingsdetectie

De Zmodo app maakt namelijk onderscheid tussen twee verschillende soorten gebeurtenissen (beweging):

 • Grote bewegingsgebeurtenis. Deze treden op wanneer er beweging wordt gedecteerd na een lange periode zonder beweging (ten minste 25 minuten). Wanneer dit gebeurt, ontvang je een waarschuwing op je smartphone en neemt jouw apparaat een 10 seconden durende clip op. Ook worden er een melding van deze gebeurtenis opgeslagen in de Zmodo app.
 • Kleine bewegingsgebeurtenis. Kleine bewegingsgebeurtenissen treden op wanneer beweging wordt gedetecteerd binnen een korte periode na een andere bewegingsgebeurtenis - binnen 20 minuten na de laatste bewegingsgebeurtenis en na ten minste 3 minuten zonder beweging. Als er bijvoorbeeld opnieuw beweging wordt gedetecteerd 7 minuten nadat een grote bewegingsgebeurtenis is gedetecteerd, wordt deze geregistreerd als een kleine bewegingsgebeurtenis. Wanneer een kleine bewegingsgebeurtenis wordt gedetecteerd, ontvang je geen waarschuwing op je smartphone, maar neemt je apparaat een videoclip van 5 seconden op en slaat een melding van de gebeurtenis op in de Zmodo app. Deze kun je op elk gewenst moment bekijken. Als echter beweging wordt gedetecteerd binnen 3 minuten na een bewegingsgebeurtenis (groot of klein), wordt deze niet geregistreerd als een bewegingsgebeurtenis.

Dit algoritme zorgt er dus voor dat je nog steeds een handig overicht van alle bewegingsgebeurtenissen hebt, zonder onnodige waarschuwingen op je mobiele apparaten te ontvangen.

Over de Zmodo app

Zmodo camera’s zijn te bedienen via de applicatie ‘Zmodo App’. Download deze gratis app in de App Store (iOs) van Apple of de Play Store (Android) van Google. Zoek hiervoor op ‘Zmodo’ in de zoekbalk. De desbetreffende app kun je herkennen aan het lichtblauwe icoontje met de ‘z’ van Zmodo. Installeer de app vervolgens op je smartphone of tablet. Hierna kun je een account aanmaken met je mobiele telefoonnummer of je e-mail adres.

Tip: Wil je meer weten over het toevoegen van jouw Zmodo camera's of camerasysteem in de Zmodo app? Neem dan ons handige 'Stappenplan Zmodo installatie' eens door.

Camera's en camerasystemen van Zmodo

Wij hebben een groot assortiment innovatieve producten van Zmodo. Bekijk het hele assortiment online of kom langs in onze winkel in Papendrecht voor een gratis live demonstratie van de mogelijkheden.

8252-bewegingsdetectie-zmodo-app.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: