Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

De deurbel wordt steeds slimmer...

De deurbel van nu is niet meer de deurbel van vroeger. Slimme functies zorgen ervoor dat zowel het gemak als de veiligheid profiteren van de vooruitgang in techniek. Draadloze deurbellen en wifi deurbellen staan te trappelen om zelfs je voordeur "smart" te maken.


De deurbel wordt steeds slimmer…


Vroeger was de deurbel een knopje naast de voordeur, verbonden met een belletje in de gang. Als er dan iemand aan de deur stond maakte dat belletje een rinkelend geluid. Op die manier kon iedereen in huis horen dat er iemand bij de voordeur was. In de loop van de jaren werd de bel veelal vervangen door een geavanceerder exemplaar of door een zoemer. De koperdraad tussen knop en bel maakte plaats voor een draadloos signaal. Een draadloze deurbel, dat klinkt modern!  Vooruitgang? Mwah… De functionaliteit bleef toch beperkt tot “drukken” en “klinken”. Tot nu. De nieuwe generatie deurbellen kan namelijk zoveel meer.

Uiteraard hoef je je sowieso geen zorgen meer te maken over het trekken van kabels of het boren van gaten voor die draden. Draadloos is gemeengoed geworden. En dat geldt ook bij deurbellen.

Klik hier voor al onze slimme WiFi deurbellen.

  Daarnaast is het tegenwoordig eenvoudig om een klein cameraatje in de bel in te bouwen. Dat camerabeeld kan dan worden gestuurd naar de unit die binnenhangt. Een (klein) display is dan voldoende om een herkenbaar beeld te tonen van degene die bij de deur staat.  In de meeste gevallen is het gewoon prettig om te zien wie er voor de deur staat, maar er zijn ook zat situaties denkbaar waarbij de veiligheid verhoogd wordt door deze visuele ondersteuning. Bedrijven die te maken hebben met gevoelige informatie hebben er baat bij wanneer duidelijk is wie er aan de poort rammelt, voordat de deur wordt geopend. Maar denk ook eens aan de voordelen van zo'n camera deurbel voor zorgbehoevende personen. Voor ouderen en andere hulpbehoevenden die op zichzelf wonen is het ook een groot voordeel om eerst te zien wie er voor de deur staat, om zo ongenode gasten buiten te kunnen houden. Daarnaast is het tegenwoordig eenvoudig om een klein cameraatje in de bel in te bouwen. Dat camerabeeld kan dan worden gestuurd naar de unit die binnenhangt. Een (klein) display is dan voldoende om een herkenbaar beeld te tonen van degene die bij de deur staat.  In de meeste gevallen is het gewoon prettig om te zien wie er voor de deur staat, maar er zijn ook zat situaties denkbaar waarbij de veiligheid verhoogd wordt door deze visuele ondersteuning. Bedrijven die te maken hebben met gevoelige informatie hebben er baat bij wanneer duidelijk is wie er aan de poort rammelt, voordat de deur wordt geopend. Maar denk ook eens aan de voordelen van zo'n camera wifi deurbel voor zorgbehoevende personen. Voor ouderen en andere hulpbehoevenden die op zichzelf wonen is het ook een groot voordeel om eerst te zien wie er voor de deur staat, om zo ongenode gasten buiten te kunnen houden.

Als het camerabeeld toch al wordt verstuurd naar een display, is het technisch gezien een fluitje van een cent om datzelfde beeld ook naar andere apparaten te sturen. Naar een smartphone bijvoorbeeld. Zo hoef je niet eens naar de deur te lopen om te zien voor wie je al dan niet open gaat doen, maar check je eerst even snel je GSM. En omdat de deurbel beschikt over een luidsprekertje en een microfoon kun je makkelijk communiceren met de persoon die buiten staat. Nog zo'n voordeel van een wifi deurbel!

Onze tip: De Doorbird D101

En als je denkt dat je thuis moet zijn om de bel te beantwoorden heb je het mis. Overal waar je mobieltje verbinding heeft met internet kun je een deuroproep beantwoorden. Zo kun je de pakketbezorger vertellen dat je er even niet bent. En dat hij het pakje bij de buren af mag geven. Of je kunt de visite die aan de deur staat laten weten dat je onderweg bent, maar wat oponthoud had.
Voor de zorg heeft deze functie nog veel grotere, belangrijkere voordelen. Een hulpverlener of mantelzorger kan op afstand meekijken met de cliënt en eventueel ingrijpen of alarmeren wanneer onraad dreigt. Veiligheid voor alles!
    


HD beeld? Neem de Dahua Easy4IP VTO2111D-WP Smart Video Deurbel


En als je denkt dat je thuis moet zijn om de bel te beantwoorden heb je het mis. Overal waar je mobieltje verbinding heeft met internet kun je een deuroproep beantwoorden. Zo kun je de pakketbezorger vertellen dat je er even niet bent. En dat hij het pakje bij de buren af mag geven. Of je kunt de visite die aan de deur staat laten weten dat je onderweg bent, maar wat oponthoud had. Kan allemaal met een wifi deurbel.
Voor de zorg heeft deze functie nog veel grotere, belangrijkere voordelen. Een hulpverlener of mantelzorger kan op afstand meekijken met de cliënt en eventueel ingrijpen of alarmeren wanneer onraad dreigt. Veiligheid voor alles!

Tenslotte kan een wifi deurbel uitgerust zijn met infrarood leds om ook in het donker een herkenbaar camerabeeld te kunnen tonen.


En kijk eens aan. Zo wordt de deurbel inderdaad steeds slimmer…

Als je meer wilt weten over de wifi deurbel, of wilt bestellen, neem dan contact met ons op.

2931-deurbel_oud.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: