Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Digitale draadloze camerasystemen. Voordeel op voordeel.

Digitale draadloze camerasystemen hebben grote voordelen ten opzichte van hun analoge broertjes. Geen storingen, grotere afstanden en veel flexibele toepassingen. Lees hier meer over digitale signalen en digitale camerasystemen.


digitaal
[di-gi-taal], bijvoeglijk naamwoord, Data en datatransport worden digitaal genoemd als de data slechts een aantal discrete waarden kan aannemen, dit in tegenstelling tot een situatie waarbij data en datatransport analoog zijn, hetgeen betekent dat elke waarde binnen een continuüm mogelijk is.”

’t Is maar dat je het weet.

Denk nu niet dat dit een wetenschappelijke verhandeling over datatransport en binaire reeksen wordt. Ik ga het straks namelijk ook nog hebben over boerderijen, nachtzicht en SD-kaarten. 

Digitaal


Tegenwoordig moet alles maar digitaal zijn. Digitaal is namelijk al jaren hip, hot and happening. Als iets digitaal is, dan is het modern en dus goed. Maar wat is digitaal nu echt? En wat zijn de voordelen? En, niet onbelangrijk voor jou als bezoeker van onze Camerashop, wat maakt een digitaal camerasysteem superieur aan een ouderwets analoog systeem?

Digitaal betekent dat data verstuurd wordt in de vorm van 0-en en 1-en. Vaak betreft het natuurlijk hele reeksen aan 0-en en 1-en. Helemaal wanneer een signaal complex is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan high definition video. Een camera neemt analoog op via zijn lens. Al die analoge beelden worden dan geconverteerd naar een digitaal signaal. Maar je weet nu eigenlijk nog niets. Waarom zou je een analoog signaal (video) omzetten naar een digitaal signaal? Het antwoord daarop is even simpel als logisch: Een analoog signaal kan door externe factoren beïnvloed worden, wat meestal niet bevorderlijk is voor de kwaliteit. Een digitale “1” blijft echter altijd een “1”. Ook wanneer de “1” op de één of andere manier beschadigd raakt zal een computer er altijd nog een “1” in zien. Een “0” ziet er per slot van rekening heel anders uit. Wanneer een digitaal signaal aankomt bij de ontvanger is het dus altijd oké.

Bovenstaande biedt enorme voordelen wanneer een signaal draadloos verstuurd moet worden. Het draadloos maken van een digitaal signaal is betrekkelijk eenvoudig en de betrouwbaarheid is ook bij grote afstanden nog altijd erg hoog. Daarnaast is het digitale signaal uitstekend te beveiligen tegen ongewenst gebruik door het signaal te coderen. Wanneer de zender (camera) en de ontvanger (recorder) beide dezelfde geheimtaal spreken wordt het een bijna onmogelijke opgave om dat signaal te “onderscheppen” Ideaal voor camerasystemen dus!

Toepassingen van digitale draadloze camerasystemen


Boerderij Camera beveiligingPraktische toepassingen zijn er genoeg. Als voorbeeld zal ik een boerderij nemen. Maar voor "boerderij" mag je natuurlijk ook "winkel" of "bedrijf" lezen. Een boer of boerin (Of winkelmanager. Of ondernemer. Of beveiliger. Of ...) wil vanuit de woning zijn of haar hele erf in de gaten houden. Dat betekent dat er een aantal beveiligingscamera’s moet worden geïnstalleerd op aanzienlijke afstand van de ontvanger. Cameratoezicht in de stallen en bij de oprijlaan is vaak ook gewenst. Overzichtelijk weer te geven op de televisie die er toch al staat of hangt. Een extra scherm, speciaal voor de bewakingscamera’s, kan natuurlijk ook.


Laten we de opties eens langs gaan:

 • Analoog bedraad.
  Kabels trekken van tientallen tot zelfs honderden meters is vragen om ellende. Een analoog signaal is niet geschikt om die afstand te overbruggen zonder enorme storingen. Daarnaast is het trekken van kabels over een erf waarschijnlijk überhaupt niet wenselijk.
 • Analoog draadloos.
  Een draadloos analoog signaal heeft een maximale transmissie-afstand van zo’n 10 - 20 meter. Lang niet voldoende voor een boerderij dus.
 • Digitaal bedraad.
  Zou kunnen. De afstand is geen probleem voor het digitale signaal. Feit blijft wel dat er naar iedere camera een kabel getrokken moet worden. Dat betekent dat de plaatsing een vorm van definitief wordt en dat er vaak ook kabels gelegd moeten worden naar minder goed bereikbare plaatsen.
 • Losse IP-camera’s aansluiten binnen WiFi-netwerk.
  Een legale WiFi-router of –modem heeft een bereik van ongeveer 10 tot 25 meter. Te weinig dus.
 • Digitaal draadloos camerasysteem.
  Grote afstanden? Geen probleem. Goede beveiliging? Check! Voldoende camera’s aan te sluiten? Uiteraard!
  Dit moet hem dus worden.


Ook in andere situaties is een digitaal draadloos camerasysteem de ideale oplossing. Voor het bewaken van een bouwterrein bijvoorbeeld. Of voor het beveiligen van een (grote) winkel. De ontvanger mét of zonder eigen scherm of ingebouwde recorder kun je plaatsen op iedere plek die je maar wenst. De camera’s hang je daarna op op een plek waar een stopcontact aanwezig is. Meer niet.

Onze tip: De EP-HD709-4. HD, 4 buiten camera's, 9 inch scherm. Veel completer wordt het niet.

 

Nog meer voordelen van digitale camerasystemen


Op veel ontvangers van digitale beveiligingscamera sets kun je een harde schijf of NAS aansluiten. Op die manier bepaal je zelf hoeveel opslagruimte je tot je beschikking hebt. Een andere mogelijkheid is een SD-kaart die in de recorder of scherm/recordercombinatie wordt geplaatst. Op een SD-kaart kun je tegenwoordig al gauw 32, 64 of 128 GB aan data kwijt. Dat staat garant voor vele uren camera-opnamen. Ook dat is weer een voordeel van digitale camerasystemen. Door slimme manieren van opnemen en compressie is er heel veel data op te slaan op een fysiek klein medium.

De camera’s van digitale draadloze camerasystemen zijn in de meeste gevallen voorzien van infrarood verlichting. Dat betekent dat er ook bij duisternis duidelijke beelden gemaakt kunnen worden. In sommige gevallen met zicht tot wel 20 meter ver! In combinatie met bewegingsdetectie, dus alleen opnemen bij beweging, betekent dit een uitzonderlijk goede beveiliging van jouw eigendommen of terrein.

Alles is mogelijk in het digitale domein. De kwaliteit en flexibiliteit van digitale draadloze camerasystemen zorgen ervoor dat deze superieur zijn aan analoge systemen. Daarnaast is er voor iedere situatie en iedere portemonnee wel een geschikt systeem te vinden.

Onze budget tip: De EP-HD704-1. HD, 1 buiten camera en een 7 inch scherm.


Dus zoek je een digitaal camerasysteem met binnen camera’s of buiten camera’s? Infrarood nachtzicht? 1, 2, of nog meer camera’s? Met of zonder scherm? Neem dan gerust een kijkje op onze site om te zien wat het beste bij je past.

Wij, als experts van Epine Camerashop, verkopen alleen apparatuur waar we zelf voor 100 % achter staan. Dat betekent natuurlijk ook dat wij er veel van afweten. Wanneer je hulp nodig hebt bij je keuze, of wanneer je wilt weten welk camerasysteem in jouw situatie het beste is, kun je contact opnemen met onze productspecialisten via 078 – 641 6410.

2998-cameraschermen.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Uitgebreid betaalgemak: