Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

De voordelen van een SD kaart in een camera

Veel van onze camera's kunnen worden voorzien van een SD-kaart voor lokale opslag. Dat betekent dat de camera niet meer afhankelijk is van een extern opslagmedium. De voordelen zijn talrijk. Lees snel verder over die voordelen.


Voor het opslaan van de beelden van een IP-camera is het nodig dat deze is aangesloten op een opslagmedium. Dat kan een harde schijf zijn, maar ook een op het netwerk aangesloten NAS. Een andere moderne mogelijkheid is opnemen in de Cloud. Dan worden de beelden niet op de locatie van de camera's opgenomen, maar elders op een server. In de meeste gevallen geldt dat de opgenomen beelden zijn terug te kijken door middel van een app op smartphone of tablet. Wanneer je verbonden bent met internet kun je bij je beelden. Zo simpel is het.

Opname op SD kaart betekent minder kostbare apparatuur

Een andere mogelijkheid is het opnemen op een SD kaart. De kaart wordt in de IP Camera zelf gebouwd zodat er lokaal wordt opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat de camera niet verbonden hoeft te zijn met een recorder of computer. En dat scheelt enorm in de kosten. Een SD kaart is namelijk vele malen goedkoper dan een recorder of een harde schijf.


Meer voordelen van lokale opslag

Daarnaast is er nog een groot voordeel van een SD kaart ten opzichte van Cloud recording. Ook wanneer de internetverbinding wegvalt zal opname continueren. Zo verlies je dus nooit kostbare informatie. Wanneer de kaart vol dreigt te raken zal de IP Camera de oudste (meestal de minst relevante) informatie gaan overschrijven. In combinatie met opname op basis van bewegingsdetectie maakt dit dat er vele dagen tot weken aan informatie kan worden vastgelegd op één SD kaart. Natuurlijk geldt dat een grotere kaart meer uren beeld kan opslaan dan een kleine.

Beveiligde secties

Bij een IP camera met SD kaart is het mogelijk om deze kaart te benaderen door middel van een smartphone, tablet of PC en belangrijke beelden weg te schrijven naar een beveiligde omgeving op de kaart. Dat is de manier om te verhinderen dat relevante beelden worden overschreven bij het vol raken van de kaart.

Voorbeelden van camera's met SD kaart

De Tenvis TH 661 binnen IP camera is een compacte en gebruiksvriendelijke camera met de mogelijkheid om beelden op te slaan op een SD kaart. De uitgebreide reeks features maakt deze camera uitstekend geschikt om te worden ingezet als bewakingscamera, webcam of als babymonitor. Omdat het een Pan Tilt model betreft kun je de camera van afstand laten draaien en kantelen. Zo kun je met één camera een flink gebied overzien.

Met de EP-PM40WP Mini buitencamera ben je verzekerd van goede beelden in alle situaties en in alle weersomstandigheden. De IP67 rating en het nachtzicht van maximaal 15 meter maken deze camera uitstekend geschikt voor alle beveiligingstaken aan de buitenzijde van je woning of bedrijfspand. Bewegingsdetectie zorgt ervoor dat er efficiënt wordt omgesprongen met opslagcapaciteit en zal een melding naar je smartphone sturen bij het detecteren van beweging in beeld. Zo word je op de hoogte gehouden van voorvallen waarna je zelf kunt kiezen welke actie erop ondernomen moet worden.

Toch nog vragen?

Als je nog vragen hebt over IP camera's met SD kaart kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch, via mail en via chat bereikbaar.


2049-Kingston_64GB.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: