Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Installatie Lumiere IP-camera

De Lumiere IP-camera's zijn zeer eenvoudig te installeren en in te stellen. Lees hier hoe het aansluiten en installeren in zijn werk gaat. Android, iOS en PC. Op de meeste devices is het systeem na een paar minuten al werkend.

De kwalitatief hoogwaardige en daarnaast zeer betaalbare IP-camera's van Lumiere zijn zeer eenvoudig te installeren. Voor Android en iOS zijn er speciale apps te downloaden, voor de PC is er specifieke gratis software te krijgen en op alle andere apparaten is het mogelijk om in de internetbrowser te kijken naar de beelden van de IP-camera of IP-camera's.

Zorg er altijd eerst voor dat de te installeren IP-camera bedraad is verbonden met je router. Voor een eerste installatie is dat noodzakelijk. Wanneer je later met meerdere devices naar die ene camera wilt kijken kan dat wel draadloos ingesteld worden.

Android

 1. Bezoek de site http://www.epine-camerashop.nl/software-en-handleidingen/ via de telefoon- of webbrowser voor het installeren van de PnP versie van de software. Kies in het menu voor: Client voor Android Phone.
  Het scannen van deze QR-code kan natuurlijk ook:  De app "PnPcam" wordt daarna op het apps-screen van je telefoon getoond. 2. Start de app.

 3. Klik op de "+" om een nieuwe camera toe te voegen.  Op dat moment kom je in een scherm waar je de nieuwe camera een (herkenbare) naam kunt geven en de camera aan kunt melden. 4. Scan de code op de camera of op de doos.
  De UID code kan worden gevonden op de onderkant van de camera, op de garantiekaart of op de doos. Na een pieptoon is de UID met succes gescand, ook kun je klikken op zoeken om de camera toe te voegen vanuit het LAN netwerk. Het standaard wachtwoord is: 888888 en de standaard gebruiker is: admin.

 5. Klik op de camera op de live video. 6. WIFI setup. Klik op “setting “en “wifi instelling” om via de router SSID lijst zichtbaar te zien. Klik rechts SSID. Input WIFI wachtwoord, klik dan op "OK" en haal de kabel van de camera en router. De camera zal opnieuw opstarten en automatisch verbinden met je WIFI netwerk.  Opmerking: Als de camera PAN/TILT functie heeft kun je op en neer schuiven op het videoscherm om de camera te laten bewegen.


iOS

Voor Apple iOS geldt dezelfde procedure als voor Android. De link naar de Appstore is natuurlijk wel een andere:Daarna gaat alles op exact dezelfde manier als hierboven voor Android beschreven.

PC


Belangrijk: Als de IP-camera bekabeld is aangesloten op de router, sluit de pc dan ook bekabeld aan. Als de camera via wifi binnen het netwerk geinstalleerd is, sluit de pc dan ook draadloos aan.

 1. Installeer de software "Superclient" via deze link.

 2. Klik op "Add Camera” om een camera te installeren.  Camera’s in een bedraad netwerk toevoegen klik op “Search” knop en selecteer de camera’s. Camera’s toevoegen in WiFi netwerk: input UID (UID kan worden gevonden aan de onderkant van de camera of op de garantiekaart)
  NB. standaard wachtwoord is: 888888.

  Door middel van de knop Set WiFi kom je in het menu om de instellingen met betrekking tot het WiFi netwerk te wijzigen.

 3. Klik op "OK" om de camera toe te voegen.

 4. Daarna is de camera klaar om bekeken te worden.
  Klik twee maal op het “IP-Camera” pictogram als je de IP-Camera wilt weergeven.Zoals je ziet is het heel eenvoudig om via de apps of via de Super Client software een Lumiere IP-camera te installeren en te benaderen. Wanneer je er toch niet uitkomt kun je ons natuurlijk altijd even een mailtje sturen.
Ons mailadres is klantenservice@epine.nl

427-CA-M30WP_1.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Uitgebreid betaalgemak: