Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Wachtwoord belangrijker dan ooit

Steeds meer digitale systemen werken met een wachtwoord. Het kiezen van een wachtwoord is een belangrijke zaak geworden. Want niets is voor hackers makkelijker dan het kraken van een te eenvoudig wachtwoord.

"123456"
"qwerty"
"Sandra180485" (puur willekeurig, red)
"password"
"Bello1"

Even wat willekeurige, maar veelgebruikte wachtwoorden. Eenvoudige getallen- of letterreeksen, de naam van jezelf, je kind of huisdier, eventueel aangevuld met geboortedatum, het is door een menselijke hacker in combinatie met een computer allemaal snel tot heel snel te raden. Wist je bijvoorbeeld dat er software bestaat die in 0.025 seconde je telefoonnummer en geboortedatum uit jouw computer tevoorschijn kan toveren? Tijd voor een sterk wachtwoord!

Beveiliging van camerasystemen

Ook camera's en camerasystemen zijn vaak beveiligd met een wachtwoord. In de meeste gevallen heeft de leverancier of fabrikant al een standaard wachtwoord in het systeem gezet. Zelf wijzigen wordt je in de meeste gevallen wel aangeraden. Doe dit dan ook. Want alles wat verbonden is met internet, dus ook jouw camera's, is op afstand te benaderen. En het enige dat dit vaak in de weg staat is een door jou zelf gekozen combinatie van letters, cijfers en tekens.

Bekijk al onze camerasystemen

Een sterk wachtwoord

Om een sterk wachtwoord te maken hoef je geen expert te zijn. Het toevoegen van een hoofdletter of een cijfer aan je bedachte woord is al een stap in de goede richting. En maak dan geen hoofdletter van de eerste letter van het woord, maar neem één of meerdere letters tussendoor. Een reeks woorden is ook een heel goed wachtwoord. Vooral als het een alleen voor jou logische reeks betreft.

Een nog sterker wachtwoord

Natuurlijk is een wachtwoord met verschillende letters prima. Een aantal cijfers erbij maakt de beveiliging nog veel beter. En als je het helemaal wilt dichttimmeren zul je die reeks letters en cijfers moeten combineren met één of meerdere leestekens. Een "@", "!", "_" of een ander teken maakt het voor zowel personen als computers nagenoeg onmogelijk om het wachtwoord te raden of te genereren.

Ook interessant: Wat mag wel en wat mag niet met een beveiligingscamera?

Dus zorg ervoor dat je je wachtwoord direct wijzigt wanneer je je nieuwe camera of camerasysteem in gebruik neemt. Kies voor een wachtwoord dat je zelf kunt onthouden maar waarvan je weet dat een ander dat absoluut niet kan.Wanneer je nog vragen hebt, of je wilt advies over camera's of camerasystemen, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via 078-6416410 of via onze contactpagina.

4206-wachtwoord2.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: