Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Hoe draadloos is draadloos?

Geschreven door op Wil je een beveiligingscamera of alarmsysteem installeren, dan kan de bekabeling van de camera's een regelrechte nachtmerrie zijn. Gelukkig zijn er draadloze camera's en camerasystemen die hiervoor een oplossing kunnen bieden. Maar wat houdt dit 'draadloze' nou eigenlijk in? Met andere woorden: hoe draadloos is draadloos?

Wil je een beveiligingscamera of alarmsysteem installeren, dan kan de bekabeling van de camera's een regelrechte nachtmerrie zijn. Gelukkig zijn er draadloze camera's en camerasystemen die hiervoor een oplossing kunnen bieden. Maar wat houdt dit 'draadloze' nou eigenlijk in? Met andere woorden: hoe draadloos is draadloos?

Verschillende typen draadloze camera's

Bewakingscamera systemen zijn er bedraad en draadloos. Het grote voordeel van een draadloos camerasysteem is dat je de camera's flexibel kunt plaatsen: wanneer de camera's eenmaal zijn aangemeld, kun je ze in principe zetten of ophangen waar je maar wilt. Je hebt dan alleen voldoende signaalsterkte nodig. Draadloos betekent echter niet altijd zonder bedrading, maar wel met zo min mogelijk kabels. Welke dat zijn, hangt af van het type draadloze camera. Bij Epine verkopen we drie verschillende typen draadloze camera's en alarmsystemen. Of deze voor jou werken, hangt af van jouw situatie. We bespreken ze hieronder.

Draadloos: alleen een stroomadapter

We hebben verschillende typen ipcamera's en camerasystemen in ons assortiment die alleen op het lichtnet moeten worden aangesloten met een stroomadapter. De verbinding van de camera of camera's met andere apparatuur verloopt dan via een versleuteld draadloos signaal en/of via Wi-Fi. Een van onze beste camerasystemen in deze categorie is de Vegas 5030-serie. Alle Vegas draadloze camerasystemen zijn uitgerust met zo'n versleuteld digitaal signaal, waarmee de werking van het systeem dus niet afhankelijk is van je internetverbinding. De camera's zenden beeldmateriaal draadloos naar het basisstation via een draadloze antenne, tot een maximale afstand van 300 meter. Dit betekent dat je de camera's op grote afstand van elkaar kunt plaatsen, zonder dat je ze onderling hoeft te verbinden. Je hoeft ze enkel op het lichtnet aan te sluiten. Wil je de beelden op je mobiele apparaten of je pc bekijken, dan kun je het basisstation en de camera's verbinden met je netwerk. Beelden bekijk je dan in de bijbehorende gratis app.

Tip: De Vegas 5030W is helemaal compleet inclusief 4 (buiten) camera's en 500GB geheugen. Zo kun je met gemak je woning of bedrijf bewaken.

PoE: stroomvoorziening via de netwerkkabel

Daarnaast hebben we typen camera's en camerasystemen in ons assortiment die niet getypeerd worden als draadloos, maar die wel minder bekabeling nodig hebben. Dit zijn PoE systemen. PoE betekent 'Power over Ethernet', wat inhoudt dat de stroomvoorziening via de netwerkkabel loopt. Je hebt dus geen aparte stroom- en signaal kabel nodig om de camera's te verbinden, maar alleen een netwerkkabel. Een voorbeeld van een dergelijk systeem is de Zmodo ZM-SS76D9D4-SC-1TB HD, een slim camerasysteem voorzien van twee camera's voor binnen en twee camera's voor buiten. Is er iets mis met je internetverbinding, dan werkt het systeem gewoon door, alleen kun je de beelden dan niet bekijken op je smartphone.

100 % draadloos: het kan!

Nieuw in ons assortiment zijn de 100 % draadloze camera's van Reolink: De Reolink Argus buitencamera en de Reolink Keen binnencamera. Deze camera's zijn echt draadloos zoals het woord doet vermoeden: ze werken op batterijen en verbinden via Wi-Fi, en zijn dus volledig zonder bekabeling te installeren. Deze camera's kun je dus echt overal plaatsen waar je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt, is een stabiel Wi-Fi netwerk.

Tip: De Reolink Argus is zowel geschikt voor binnen- en buitengebruik en 100% draadloos te installeren zodat het niet nodig is kabels te trekken.

Meer weten?

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot het installeren van een camera of camerasysteem, waarbij je jezelf een hoop gedoe met kabels kunt besparen? Neem dan een kijkje in ons brede assortiment camera’s en systemen of kom langs in de winkel voor vrijblijvend advies op maat.

7141-hoe-draadloos-is-draadloos.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: