Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Onbezorgd op vakantie

De vakantie komt eraan. Dat betekent dat veel Nederlanders hun eigen huis een aantal weken zullen verruilen voor een mooi plekje in binnen- of buitenland. Tijd om even stil te staan bij de veiligheid van je tijdelijk lege woning.


Nog heel even en dan is het weer zo ver. De grote vakantie staat voor de deur en is voor een deel van Nederland zelfs al begonnen. Dat betekent niet alleen dat de vakantieparken zullen volstromen, maar natuurlijk ook dat er juist veel normale woningen tijdelijk onbewoond zullen zijn. Voor het dievengilde de uitgelezen tijd om eens goed en rustig hun slag te kunnen slaan. Tenzij...

Tenzij je ervoor hebt gekozen om je huis te beveiligen door middel van bewakingscamera's. Zo'n extra stel "ogen" in huis zorgt ervoor dat je onbekommerd vakantie kunt vieren in de wetenschap dat je woning en eigendommen digitaal in de gaten worden gehouden. Natuurlijk krijg je een notificatie wanneer de bewegingsdetectoren een beweging opmerken. Op zo'n moment kun je liggend aan het zwembad, genietend van een cocktail, inloggen op je bewakingscamera(-systeem) en realtime meekijken met wat er gebeurt. Eventueel kun je daar actie op ondernemen en bijvoorbeeld je buren of vrienden vragen even een kijkje te nemen. Uiteraard hebben wij heel veel camerasystemen.
De camera's zelf zijn er in veel verschillende soorten. Zo zijn er camera's met een vaste montage. Die camera's hebben vaak een relatief grote kijkhoek en bestrijken daarmee een flink gebied van een ruimte of terrein. Daarnaast zijn er de zogenaamde PTZ-camera's. Dit type beveiligingscamera is van afstand te besturen. Zowel horizontaal als verticaal is de camera te bewegen. Tevens is het mogelijk om in te zoomen op een bepaald object of gedeelte van de ruimte. Met een dergelijke camera is het dan ook mogelijk om met slechts één camera een groot gebied in de gaten te houden.


De resolutie van een bewakingscamera varieert van VGA (640 x 480) tot aan Full HD (1920 x 1080). Logischerwijs geeft een camera met een hoge resolutie een scherper beeld dan een met een lager aantal beeldpunten. Daarnaast is het maken van goed herkenbare uitsneden naderhand ook veel makkelijker te doen bij opnamen met veel beeldpunten.
Bekijk hier onze losse IP-camera's.

Belangrijk bij het uitkiezen van een camerasysteem om je huis te beveiligen is de app. Via die app heb je niet alleen toegang tot de instellingen van het systeem, maar kun je ook live meekijken met de camera's. Een app hoort intuïtief, eenvoudig en gratis te zijn. Vanaf je vakantieadres kun je inloggen op je camera of camerasysteem en op die manier meekijken met alles wat er thuis gebeurt.


Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om niet zelf je huis in de gaten te houden, maar juist anderen toegang te geven tot je camera's. Je zou bijvoorbeeld je buren of vrienden kunnen laten inloggen op jouw systeem. Wanneer er tijdens jouw afwezigheid iets gebeurt zullen zij dan een melding krijgen en actie kunnen ondernemen. Zo zorg je ervoor dat je zelf kunt genieten van een totaal onbezorgde vakantie, terwijl je woning en bezittingen toch vertrouwd in de gaten worden gehouden.


Wanneer je vragen hebt over IP-camera's of camerasystemen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

3613-strand_tablet.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: