Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Installatie Zmodo IP-camera op WiFI

In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een Zmodo IP-camera kan worden verbonden met een WiFi netwerk. Dit laten wij op 2 manieren zien, namelijk via de PC en via de app.

De Zmodo IP-camera aansluiten op WiFi

In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe een Zmodo IP-camera kan worden verbonden met een WiFi netwerk. Dit laten wij op twee manieren zien, namelijk via de PC en via de app.

Let op: Voordat de IP-camera wordt aangesloten op de router en het stopcontact moet u de antenne op de camera draaien. In dit artikel nemen wij als voorbeeld de Zmodo ZB-IBH13-W buitencamera.

 

Zmodo IP Camera installatie voor de PC


Stap 1: Download de software

De eerste stap die u moet nemen om de Zmodo IP-camera op WiFi aan te sluiten is het downloaden van de Zviewer software. Dit doet u via de website http://www.zmodo.com/support-software/ en kies daarna voor <Zviewer for PC>.

Stap 2: Aanmelden in de software
Nu de software op de PC is geïnstalleerd, kunt u inloggen. De <username> en <password> zijn standaard ingesteld. Username is <admin> en het password is <111111>.

Tip: U kunt het vakje <remember me> aanvinken wanneer u niet elke keer de inloggegevens in wilt typen.

Stap 3: IP camera toevoegen
Na het inloggen verschijnt het volgende scherm:

Klik met de rechtermuisknop links bovenin op het woord <device>. Er verschijnt een klein menu. Klik nu op <Add device>.

De <New Device Add Wizard> verschijnt. Kies voor de eerste optie <Local web search>.

Het programma gaat nu zoeken naar de IP-camera. Wanneer hij de camera vindt verschijnt het volgende scherm. In dit scherm wordt uw camera getoond. Klik op <Add all>.

De IP-camera is nu aangesloten aan het programma en er is direct beeld.

Stap 4: IP-camera verbinden met WiFi
De Wifi IP-camera is nu nog niet verbonden met het WiFi netwerk. In de bovenstaande afbeelding ziet u aan de linkerkant het kopje <Device list>. Daaronder staat de IP-camera die net is ingesteld. Klik met de rechtermuisknop op de camera om het menu uit te klappen. Kies de optie <Remote Settings>.

Kies links in het menu <Network Param>. Kies daarna in de bovenste balk <WiFi Settings>. Er verschijnt een lijst met beschikbare WiFi netwerken. Kies je netwerk en klik op <connect>.

Vul bij <Security Key> je WiFi wachtwoord in.

De camera is nu verbonden met hetWiFi netwerk!

Stap 5: Plaats de IP-camera op de gewenste positie
Nu de IP-camera is verbonden met het WiFi netwerk kunt u de netwerkkabel loskoppelen van de IP-camera. In de doos van de Zmodo ZP-IBH13-W buiten IP Camera zit bevestigingsmateriaal dus de IP-camera kan op de gewenste positie worden ophangen. Houd wel rekening met het maximale bereik van het WiFi netwerk. Een standaard WiFi netwerk heeft een goed bereik van ongeveer 20 meter.

 

Zmodo installatie voor de tablet en smartphone

Een andere mogelijkheid is om de camera te koppelen aan de app voor smartphone of tablet. De app van Zmodo is er voor de besturingssystemen iOS en Android.

Stap 1: Download de app en maak een account aan.
Download de <Zsight> app in de Apple store of Google play. Zorg ervoor dat uw smartphone of tablet verbonden is met hetzelfde WiFi netwerk als waar u de IP-camera op aan gaat sluiten. Maak een account aan met uw e-mailadres en kies een wachtwoord. U kunt daarna gelijk inloggen.

Stap 2: IP-camera toevoegen
Wanneer u bent ingelogd krijgt u het volgende lege scherm te zien:

Om een Zmodo IP-camera toe te voegen kunt u op het plusje klikken die aan de rechterbovenkant staat. Er klapt dan een menu uit met 3 opties. Kies voor de optie <Search Lan>.

Als u op de camera klikt die u wilt koppelen moet er alleen nog een naam aan de IP-camera gegeven worden.

Stap 3: Op de gewenste positie plaatsen
De IP-camera is nu verbonden met de app en WiFi. U kunt de IP-camera loskoppelen van de router. In de doos van de Zmodo ZP-IBH13-W buiten IP Camera zit bevestigingsmateriaal dus de IP-camera kan op de gewenste positie worden ophangen. Houd wel rekening met het maximale bereik van het WiFi netwerk. Een standaard WiFi netwerk heeft een goed bereik van ongeveer 20 meter.

Test voor het monteren van de Zmodo IP-camera of op de gewenste positie daadwerkelijk goed WiFi bereik is. U hebt nu de handleiding van het aansluiten van de IP Camera voltooid.

Vragen?
Heeft u nog vragen over het installeren van de Zmodo IP-camera? Neem dan contact op via klantenservice@epine.nl of bel 078 641 64 10.

Bekijk snel alle Zmodo IP Camera's!

2363-zmodo_1.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: