Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Klik, klak, klaar: ode aan de IP camera op batterijen

Geschreven door op Wil je graag camerabewaking inzetten, maar zakt de moed je al in de schoenen bij alleen al de gedachte aan ingewikkelde bekabeling? Dé ideale oplossing bestaat: een beveiligingscamera op batterijen.

Wil je graag camerabewaking inzetten, maar zakt de moed je al in de schoenen bij alleen al de gedachte aan ingewikkelde bekabeling? Of heb je twee linkerhanden en denk je dat het monteren van een camera voor jou niet zo'n goed idee is? Geef niet op! Dé ideale oplossing bestaat: een beveiligingscamera op batterijen.

Draadloze camera op accu met PIR: super zuivere bewegingsdetectie

De meeste camera's in ons assortiment registeren beweging en kunnen op basis van deze waarneming opnemen. Voor deze bewegingsdetectie bestaan grofweg twee verschillende technieken: detectie op basis van pixelverandering en detectie op basis van een PIR sensor. Bij bewegingsdetectie op basis van verandering in pixels mist de camera geen enkele beweging. Dit kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn. Want de camera ziet dan bijvoorbeeld de overgang van licht naar donker óók als beweging. In die zin is dit type bewegingsdetectie dus niet heel zuiver te noemen, hoewel je dit over het algemeen goed kunt afstemmen in de instellingen van de IP camera, waar je de gevoeligheid kunt aanpassen.

Een beveiligingscamera op batterijen is echter standaard uitgerust met een PIR sensor. PIR staat voor Passive Infra Red, oftewel: Passief Infrarood. De bewegingssensor wordt ‘passief’ genoemd, omdat deze enkel signalen ontvangt en ze niet uitzendt zoals wel het geval is bij radar- en ultrasone detectoren. Een bewegingssensor met deze techniek registreert beweging op basis van lichaamswarmte. Hierdoor reageert dit type sensor alleen op mensen en dieren die bewegen. In die zin is de detectie van deze techniek dus een stuk zuiverder te noemen: onbelangrijke beweging wordt er hier immers al grotendeels uitgefilterd. Dit beperkt het aantal valse alarmen tot een minimum. Een noodzakelijkheid voor een batterij camera, want de capaciteit van de batterij wordt bij valse alarmen te veel belast.

Lange batterijduur

Doordat deze slimme modellen draadloze camera op accu voorzien zijn van een PIR sensor en dus opnemen op basis van bewegingsdetectie, kan de batterij maanden vooruit zonder te worden opgeladen.
Tip: meer informatie hierover lees je ook op de Reolink Supportpagina Hoe lang kan mijn camera op batterijen filmen zonder de batterij op te laden? Dit geldt niet alleen voor Reolink batterij camera's, maar voor alle modellen draadloze camera op accu.

Geen kabelstress

Nog een voordeel van deze modellen draadloze camera op accu, is dat ze dus echt 100% draadloos zijn. En dat betekent dat je ze kunt plaatsen waar je maar wilt, zonder gedoe. Appeltje-eitje. Zonder kabel stress!

Beveiligingscamera op batterijen: losse IP camera of camerasysteem

Wij hebben zowel losse modellen draadloze camera op accu, of camerasystemen met camera's op batterijen. Wil je graag meerdere camera's, dan is deze optie een uitstekend idee. Topper in deze categorie is het HomeGuard HGNVK-68004 Draadloos Camerasysteem, nu in de Lightning Deal! Deze set heeft alles wat je nodig hebt: een fraai design, ongekende accucapaciteit, Full HD beeld, PIR detectie en tweeweg-audio.

---> Bekijk de LIGHTNING DEAL HomeGuard Draadloos Camerasysteem Batterij Camera's met PIR
---> Bekijk alle modellen IP camera op batterijen (filter op accu in het overzicht)

10846-beveiligingscamera-op-batterijen-1.png

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: