Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Opnemen in de cloud. De voordelen.

Eén van de interessantste ontwikkelingen op IT gebied is wel het gebruik van de cloud. Voor velen een begrip, voor vele anderen een vaag begrip. Epine legt je uit wat de cloud is en wat je ermee kunt.


Het opnemen van videobeelden van een IP-camera kan lokaal op een harde schijf of een geheugenkaart. Wat in veel gevallen nog veel flexibeler is, is het opnemen in de cloud. Het begrip "cloud" is tegenwoordig heel gangbaar. Maar wat houdt het eigenlijk in? De cloud. Bijna ongelimiteerde opslagruimte buitenshuis.

Cloud diensten

Bijna iedereen die vaak of minder vaak online is heeft te maken met de cloud. Dropbox, Gmail, Google Docs, Microsoft OneDrive, etcetera. Al dit soort diensten maken gebruik van opslagruimte op plaatsen waar je als consument niet fysiek bij kan. Dat enorme netwerk van servers en harde schijven wordt de cloud genoemd. Omdat de bedrijven hun serverparken constant uitbreiden is de digitale ruimte bijna onbeperkt.

De innovatiefste: Amaryllo iCam PRO

Beveiliging...

Er zijn nog altijd heel veel consumenten én bedrijven die hun data liever niet in de cloud zetten. Zij denken dat je data veiliger weggeschreven wordt op een NAS of server op eigen locatie. Dat is echter niet zonder meer waar. Want waar de meeste mensen de instellingen van hun firewall, virusscanner, updates en andere veiligheidsgerelateerde computerzaken laten voor wat ze zijn, zullen de grote bedrijven er altijd alles aan doen om de poort gesloten te houden. Met andere woorden, de cloud is in de meeste gevallen veiliger dan lokale harde schijven en computers.

...en back up

Een ander groot voordeel van opslag in de cloud is dat je data niet op slechts één server komt te staan, maar wordt gekloond naar meerdere plekken. Wanneer er eens een server uitvalt (crash, stroomuitval) zul je daar niets van merken. Sterker nog, veel serverparken hebben een eigen noodstroomvoorziening die de supply overneemt bij het wegvallen van de reguliere voeding.

Onze tip: Opnemen in de cloud met de Amaryllo iSensor

Maar vooral: overal benaderbaar

Maar het allermooiste van de cloud is toch wel dat je werkelijk overal (als je verbonden bent...) bij je data kunt. Dat betekent onderweg doorwerken aan een tekstdocument, bij de klant op locatie een presentatie op kunnen roepen en aan iedereen ál je foto's kunnen laten zien. Nog zoiets moois is dat de documenten op al je apparaten gesynct zijn. Je laatste wijzigingen zie je dus op al je devices.

Bekijk onze Cloud IP-camera'sDat de cloud nog altijd wat ongrijpbaar is begrijpen wij. Natuurlijk zijn wij te allen tijde bereid om je meer te vertellen over de cloud en over de apparatuur die ermee werkt. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 078-6416410 of een mailtje sturen naar sales@epine.nl. Na een gesprek ben je vast weer in de wolken.

2872-cloud.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: