Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Praktische tips om jouw beveiligingscamera voor buiten te beschermen

Geschreven door op Een beveiligingscamera voor buiten is standaard voorzien van een stevige behuizing. Toch kunnen bijvoorbeeld spinnenwebben, vandalen en extreme weersomstandigheden het jouw buiten IP camera lastig maken. Wat je hier aan kunt doen? Wij geven praktische tips.

 

Een beveiligingscamera voor buiten is standaard voorzien van een stevige behuizing die bestand is tegen weersomstandigheden. Toch kunnen bijvoorbeeld spinnenwebben, vandalen en extreme weersomstandigheden het jouw buiten IP camera lastig maken. Wat je hier aan kunt doen? Wij geven praktische tips.

Vraag 1: Hoe voorkom je dat jouw beveiligingscamera voor buiten wordt vernield, verblind of gestolen

Een beveiligingscamera voor buiten kan kwetsbaar zijn voor vandalisme en diefstal. Dieven of inbrekers kunnen proberen hun sporen uit te wissen door de buiten IP camera te proberen te ontmantelen, verblinden, beschadigen of stelen. Om te voorkomen dat een bewakingscamera buiten wordt gestolen, plaats je deze daarom het beste buiten armbereik, zoals op muren, in een binnenwelving, in de overhang van het dak of onder de dakrand. Maak je ook gebruik van een NVR (Netwerk Video Recorder), dan kun je deze het beste niet in het zicht zetten. Goede plekken zijn bijvoorbeeld op een boekenplank of in een kast.
Ook kun je overwegen om jouw beveiligingscamera voor buiten te camoufleren. Voor sommige camera's zijn handige hoesjes beschikbaar, zoals voor de Reolink Go (wordt standaard meegeleverd).
Of verstop jouw buiten IP camera in een vogelhuis, zoals in onderstaande foto. Deze huiseigenaar verstopte op deze manier zijn Reolink Argus 2.

Vraag 2. Hoe houd je spinnenwebben en insecten weg van jouw beveiligingscamera voor buiten?

Buiten IP camera's met flitslicht en IR nachtzicht kunnen met hun lampjes muggen, motten en andere insecten aantrekken. Spinnenwebben kunnen jouw camera omhullen. Lastig, want dit kan ervoor zorgen dat de camera minder beeld heeft en/of dat de bewegingsdetectie niet goed werkt. Heb je hier heel erg last van, dan kan insectenspray bijvoorbeeld een goede oplossing zijn. Natuurlijke insectwerende middelen kunnen ook helpen, zoals citrus, eucalyptus, lavendel en pepermunt. Let wel: zorg dat deze middelen niet op de lens komen, maar om de camera heen. Ook kun je ervoor kiezen om de IR-LED's uit te zetten (bij de meeste IP camera's is dit mogelijk). Daarnaast is het verstandig om jouw beveiligingscamera voor buiten regelmatig schoon te maken (de buitenkant, behuizing en eventueel de hoes).

Vraag 3. Hoe bescherm je jouw buiten IP camera tegen koude winter, heter zomer of zware regenbuien

Extreme weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op jouw buiten IP camera. Controleer daarom goed de IP (Ingress Protection) waarde van jouw camera, om te zien in hoeverre deze bestand is tegen de elementen (lees voor meer informatie ook de blog: "Wat is een IP code?"). Controleer ook de werktemperatuur van de camera. Veel beveiligingscamera's voor buitenshuis, zoals de Reolink RLC-410 buitenbeveiligingscamera, werken normaal gesproken bij temperaturen van -10 ° C tot + 55 ° C, met een vochtigheidsgraad van ongeveer 10% ~ 90%.
Verwacht je dat jouw beveiligingscamera voor buiten bovenmatig zal worden blootsgesteld aan extreme weersomstandigheden? Zorg dan voor een extra regenhoes of behuizing om jouw IP camera (draadloos of bedraad) te beschermen tegen regenwater, sneeuw, stof, hitte en andere elementen.
Wanneer bedrade buitencamera's (PoE bijvoorbeeld) daarnaast in de open lucht zijn, zoals op een paal, dek, pier of andere buitenlocaties, moeten kabels en connectoren waterdicht worden gemaakt. Bij Reolink camera's kan dit bijvoorbeeld met het meegeleverde UTP connector waterdicht. Het is bovendien verstandig om te kiezen voor duurzame kabels die geschikt zijn voor buitengebruik. Kabels moeten bovendien goed worden weggewerkt, bijvoorbeeld door het gebruik van kabelgootjes (te vinden in diverse bouwmarkten). Bovendien kun je voor bedrade IP camera's gebruik maken van montageboxen, zoals van Reolink en Dahua.

Advies nodig?

Schroom niet om ons je vragen te stellen! We helpen je graag. Stel je vragen via de online chat, bel 078 641 6410 (keuze 1), mail naar klantenservice@epine.nl of bezoek onze winkel in Papendrecht.

10983-beveiligingscamera-voor-buiten-beschermen-03.png

Persoonlijk advies ®

  • Altijd de scherpste prijzen
    en de beste kwaliteit
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
    morgen gratis* bezorgd
  • Gratis retourneren
  • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
  • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
  • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
  • Uitgebreid betaalgemak: