Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Senioren hebben de toekomst. Een blog over seniorenalarmen.

Het is geen geheim dat ouderen vaak net een beetje meer hulp nodig hebben dan jongeren. Wanneer een senior nog zelfstandig kan wonen is dat heel prettig, maar een goed "vangnet" is toch wel verstandig. De moderne techniek kan je daarbij helpen. Senioren alarmsystemen zijn in staat om met één druk op de knop, en soms zelfs helemaal autonoom, contact te leggen met de buitenwereld in het geval van een incident.

Het is geen geheim dat ouderen vaak net een beetje meer hulp nodig hebben dan jongeren. Wanneer een senior nog zelfstandig kan wonen is dat heel prettig, maar een goed "vangnet" is toch wel verstandig. De moderne techniek kan je daarbij helpen. Senioren alarmsystemen zijn in staat om met één druk op de knop, en soms zelfs helemaal autonoom, contact te leggen met de buitenwereld in het geval van een incident.

Voor een alleenwonende oudere is het een veilig gevoel om op een heel makkelijke manier contact te kunnen leggen met een familielid of hulpverlener wanneer er iets gebeurt. Het Home8 Ouderenzorg Draadloos Senior Alarmsysteem is een uniek alarmsysteem om de veiligheid van ouderen en andere hulpbehoevenden sterk te vergroten. Het basissysteem bestaat uit de noodzakelijke centrale unit die wordt aangesloten op het netwerk, één paniekbutton, twee activity sensoren, één sirene en één Twist HD Camera en is eindeloos uit te breiden met diverse sensoren. 


Seniroren AlarmSenioren hebben de toekomst. Een blog over seniorenalarmen

Een seniorenalarm is grotendeels een "normaal" alarmsysteem.
Wanneer de hoofdunit een melding krijgt zal er een actie uitgevoerd worden. De actie bestaat in dit geval gewoonlijk uit sturen van een melding naar een aantal voorgeprogrammeerde telefoonnummers. De manier waarop er een melding naar het systeem wordt gestuurd is echter anders ten opzichte van een regulier alarmsysteem. Bij een senioren alarm zijn het meestal niet de bewegings- of deursensoren die een signaal sturen, maar sensoren als een paniekknop, val-detector of SOS-knop.

Alle systemen voor ouderen

Het Home8 Ouderenzorg Senior Alarmsysteem is in de eerste plaats uit te breiden met reguliere sensoren zoals deur/raam sensoren, PIR detectors enzovoort. Daarnaast is er een scala van sensoren speciaal ontwikkeld voor senioren zoals activitytrackers, medicijntrackers en een automatische medicijndispenser.

Mobiele sensoren

Een paniekknop aan een nek-koord of sleutelhanger kan het verschil betekenen tussen wel en geen melding kunnen versturen bij een incident. Zo'n knop kan altijd meegedragen worden en is dus altijd binnen handbereik. De meegeleverde Home8 paniekknop is er ook in combinatie met val-sensor. Zo'n sensor geeft automatisch een signaal naar de hoofdunit wanneer de drager valt.

Vaste sensoren

Een aantal vaste sensoren kan ook veel nut bewijzen bij het bewaken van ouderen. Zo kan een bewegingssensor een melding geven wanneer iemand ergens komt waar hij of zijn niet hoort te komen. Maar andersom kan er ook een melding gegeven worden wanneer iemand ergens juist niét is. Denk hierbij aan het niet terugkeren vanuit de badkamer of het 's ochtends niét binnenlopen in de woonkamer.


Basissysteem Home8 Ouderenzorg Draadloos Senior Alarmsysteem

Het Home8 senioren alarmsysteem is uit te breiden met
extra sensoren. Zo is de juiste configuratie te creëren voor
iedere individuele situatie. Extra bewegingssensoren, deurcontacten
of paniekknoppen. De meeste zenders (knoppen of nekhangers) zijn
dusdanig stevig en waterdicht dat ze zelfs mee mogen worden genomen
onder de douche.

Internet

Het Home8 Senior Alarmsysteem beschikt over een internetaansluiting.. Aangesloten op het internet kan het systeem zelfstandig naar buiten communiceren of van buitenaf mee worden gekeken. Met bijvoorbeeld een druk op de paniekbutton wordt een hulpoproep verstuurd naar de vooraf ingestelde gebruikers. De standaard meegeleverde Twist HD camera heeft een luister en terugspreekfunctie zodat je direct kan communiceren. 

Care24 

Misschien wel de beste feature is de gratis Care24 app. Deze unieke app is een GPS tracker en een val-sensor in één. Simpelweg de app downloaden en koppelen door middel van de QR code aan het Home8 systeem. Met Care24 houdt u een oogje in het zeil, of de betreffende persoon nu thuis is of buiten. Mocht de val-sensor een valpartij signaleren ontvangt u direct een melding via de app. Met behulp van de GPS gegevens kunt u direct actie ondernemen.Wanneer er vragen zijn over het seniorenalarmsysteen mag je ons natuurlijk bellen op telefoonnummer 078-6416410. Een mailtje sturen naar sales@epine.nl is misschien nog wel beter. Dan kunnen wij even broeden op het perfecte antwoord.

5335-Home8_Ultra-Secure_Draadloos_Senior_Alarmsysteem_%282%29.jpg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: