Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Steeds meer VvE's plaatsen camera's

Geschreven door op Steeds meer VvE's kiezen voor de ondersteunende werking van bewakingscamera's, weten we bij Epine uit ervaring. We hebben inmiddels al voor diverse VvE's camerabewaking mogen verzorgen.

Helaas heeft menig VvE (Vereniging van Eigenaren) soms te maken met vandalisme, inbraak en diefstal. En dit draagt niet bij aan het woonplezier van de gemeenschap van de VvE. En zeker niet aan een veilig gevoel. Steeds meer VvE's kiezen dan ook voor de ondersteunende werking van camera's, weten we bij Epine uit ervaring. We hebben inmiddels al voor diverse VvE's camerabewaking mogen verzorgen.

Camerabewaking in publieke ruimtes van de VvE

Een flat of appartement = een veilige haven. Een veilig thuis. En dat willen bewoners natuurlijk graag zo houden. Camerabewaking in de publieke ruimtes van de VvE kan hier voor zorgen. Camera's werken vooral preventief en dat geeft een gevoel van veiligheid. En doen zich desondanks incidenten voor, dan is alles vastgelegd op beeld en valt de waarheid dus te achterhalen. In de praktijk blijkt dat problemen op die manier veel effectiever en sneller opgelost kunnen worden.

Waarom camerabewaking bij VvE's?

  • Veilig gevoel. Weten dat er altijd een oogje in het zeil wordt gehouden, geeft bewoners een gerust en veilig gevoel. En dat draagt bij aan het woonplezier.
  • Preventie. Feit: camerabewaking schrikt af. In veel gevallen kan inbraak en huisvredebreuk hierdoor voorkomen worden. En dat bespaart VvE's tijd en geld. En bespaart bewoners emotionele schade en gevoelens van onveiligheid.
  • Toezicht. Camerabeelden bieden 24/7 duidelijkheid over wat er speelt. Zo zijn er altijd de beelden om op terug te vallen. Praktisch, bijvoorbeeld voor de verhaling van schade. Of om vast te stellen of bewoners de waarheid spreken.
  • Bewijslast. Heldere camerabeelden zijn van cruciaal belang voor de vergaring van bewijslast in het geval van strafbare feiten. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan diefstal. Op kwalitatieve, HD camerabeelden kan in veel gevallen achterhaald worden wie de daders zijn.

In welke veelvoorkomende zaken kan camerabewaking een rol spelen?

  • Parkeerschade. Maakt er een auto schade? Dan zorgen de camera's ervoor dat de kentekens van de betrokken voertuigen herkenbaar op beeld staan.
  • Vandalisme. Helaas vormt vernieling en/of beschadiging van publieke of particuliere eigendommen bij veel VvE's een probleem. Met name in de grotere gemeentes komt dit veelvuldig voor. Ook hier werken camera's preventief, of zorgen deze digitale hulpjes van de politie ervoor dat de daders op heterdaad betrapt worden.
  • Inbraak en diefstal. Wordt dit door camera's niet voorkomen, dan betrappen de camera's de daders op heterdaad. Camera's kunnen op die manier meehelpen op dergelijke misdaden sneller op te lossen.

Hoe zit het met de privacy? Protocol cameratoezicht

Uiteraard moet het plaatsen van camera's bij een VvE niet ten koste gaan van het recht op privacy. Het recht op het beschermen van eigendommen stuit hierbij op het recht van privacy van bewoners en hun gasten. Met een duidelijk protocol cameratoezicht, vastgesteld in samenspraak met de VvE, kan er op juiste wijze gebruik worden gemaakt van bewakingscamera's, zonder dat de privacy in het geding komt.

Meer informatie?

Bel 078 6416410, stel jouw vragen via de online chat of neem contact op via ons contactformulier. Of bezoek onze winkel in Papendrecht!

10239-reolink-rlc-420-5mp-buiten-camera-poe-2-pack.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: