Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

In 5 stappen naar de juiste beveiligingscamera set voor jou

Geschreven door op De donkere dagen komen er weer aan! Hoog tijd om jouw huis of bedrijf optimaal te beveiligen. In deze 5 stappen kies jij jouw ideale camerasysteem.De donkere dagen komen er weer aan! Hoog tijd om jouw huis of bedrijf optimaal te beveiligen. Een camerasysteem biedt een goede, solide beveiliging, maar er zijn veel verschillende bewakingscamera sets. Hoe kies je de juiste set voor jou? Wij helpen je op weg met vijf overzichtelijke keuzes.

Keuze 1: Camerasysteem voor binnen of buiten?

We beginnen met de makkelijkste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden: wil je een beveiligingscamera set voor binnen of buiten? Of allebei? Specifieke camerasets en IP camera's voor binnen zijn doorgaans goedkoper, omdat de camera's dan geen weerbestendige behuizing hoeven te hebben. Elke buitencamera kan uiteraard ook binnen gemonteerd worden. Ook zijn er sets met binnen- en buitencamera's gecombineerd, zoals het Zmodo KW1001-1TB 1TB Smart Home WiFi Camerasysteem.

Keuze 2: Beveiligingscamera set draadloos of bedraad?

Het is handig om vervolgens vast te stellen of je jouw camerasysteem in spé draadloos of bedraad op jouw internet netwerk wilt aansluiten. Laat je hierbij niet misleiden door de term "draadloos", want deze term betekent vrijwel nooit geheel "zonder draden", maar duidt aan dat je een IP camera of bewakingscamera set draadloos via WiFi op jouw netwerk aansluit. Dit betekent dat de apparaten wel stroom krijgen via een stroomadapter en dus niet geheel zonder draden functioneren (tip: meer hierover lees je in de blog "Hoe draadloos is draadloos?"). Het voordeel van een draadloos camerasysteem is dat het doorgaans makkelijker te installeren is en je grote afstanden kunt overbruggen. Je moet er alleen voor zorgen dat de camera's zich in de buurt van een stopcontact bevinden. Het nadeel is dat WiFi netwerken niet overal stabiel zijn, en dus ook de verbinding van de camera's niet stabiel kan zijn. Kies je voor bedraad, dan kies je wat dat betreft voor zekerheid. Met de PoE techniek (Power Over Ethernet) heb je bovendien hier ook maar 1 kabel voor elke camera: een ethernetkabel waar zowel de stroom- als de internettoevoer door geregeld wordt. Het nadeel hiervan is wel dat je deze kabels moet leggen en dit is niet altijd eenvoudig.

Tip: wil je een 100% draadloze beveiligingscamera set, dus ook zonder stroomdraden, dan kun je kiezen voor een draadloze bewakingscamera set met camera's die functioneren op batterijen, zoals de IMOU Cell Pro Single Kit en de IMOU Cell Pro Duo Kit.

Keuze 3: Hoeveel camera's in jouw bewakingscamera set?

Hoeveel camera's wil je in jouw beveiligingscamera set? Deze vraag lijkt simpel, maar dat is niet altijd het geval. Twijfel je nog over het aantal camera's dat je denkt nodig te hebben, dan is het het handigst als je begint met het minimum aantal waarvan je zeker weet dat je ze nodig hebt, en kiest voor een systeem dat je eventueel later uit kunt breiden. Zo bespaar je jezelf onnodige kosten. De camerasystemen van Reolink zijn bijvoorbeeld zeer flexibel: door de recorder met 8 of 16 poorten en de diverse aansluitmogelijkheden kun je gemakkelijk uitbreiden (Tip: meer hierover lees je in de blog "Mix & Match: de mogelijkheden van Reolink camerabewaking sets").

Keuze 4: Welke beeldkwaliteit moet jouw camerasysteem hebben?

Om vast te stellen welke beeldkwaliteit het beste is voor jou, kun je het beste kijken naar wat je precies wilt filmen met jouw camerasysteem en wat het budget is wat je wilt besteden. De prijs stijgt uiteraard ook bij een hogere beeldkwaliteit. Je hebt de keuze uit HD, Full HD, Super HD en Ultra HD. Maak je geen zorgen, want met het laagste niveau (HD) heb je tegenwoordig al heel degelijke beeldkwaliteit. Maar is het bijvoorbeeld van belang dat je alles tot in detail kunt zien (je wilt bijvoorbeeld kentekens van geparkeerde auto's kunnen lezen), dan is het verstandig om te kiezen voor een bewakingscamera set met een hogere beeldkwalitet (Super HD of Ultra HD). En wil je écht alles haarscherp tot in de puntjes kunnen zien, dan is een Super HD set wat voor jou. Deze zijn nu nog vrij zeldzaam. Het Reolink RLK8-800B4 PoE 8MP Camerasysteem is zo'n set, met zelfs een bijzonder betaalbare prijs.

Keuze 5: Hoe wil je de beelden van jouw beveiligingscamera set opslaan?

De laatste belangrijke overweging die je moet maken, is hoe je de beelden op wilt slaan. Camerasets met een recorder zijn doorgaans al voorzien van een harde schijf. Maar je kunt ook kiezen voor een set waar je beelden opneemt op een SD-kaart of een USB-Stick. Ook kun je overwegen om te kiezen voor een set met de mogelijkheid tot Cloudopslag (let wel: hier komen vaak extra kosten voor bij). Heb je een NAS, dan kun je er ook voor kiezen om een beveiligingscamera set te kopen die je daarop kunt aansluiten.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit met het kiezen van jouw camerasysteem in spé? Schroom niet om ons je vragen te stellen! We helpen je graag. Stel je vragen via de online chat, bel 078 641 6410 (keuze 1), mail naar sales@epine.nl of bezoek onze winkel in Papendrecht.

10434-in-5-stappen-naar-de-juiste-beveiligingscamera-set-voor-jou-2.png

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis* bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
 • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: