Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Vergroot je netwerk

Steeds meer apparatuur in woningen is met elkaar verbonden via een draadloos of bedraad netwerk. Nu is het bereik van een draadloze router niet altijd dekkend. Wanneer je ook een stabiele verbinding wilt in je tuin, schuur of op zolder zijn er echter genoeg oplossingen. Lees maar eens...


In bijna iedere woning is tegenwoordig wel een netwerk te vinden. Soms bedraad, vaak draadloos. Was een netwerk vroeger nog voornamelijk bedoeld om desktopcomputers met elkaar te verbinden, tegenwoordig is een netwerk het centrale systeem voor data, audio en video. Allerlei mobiele en vaste devices worden verbonden door ethernetkabels en draadloze WiFi signalen. En het gaat hier allang niet meer alleen om computerdata. Ook streaming audio en video, live televisie, bewakingscamera's en domotica (huisautomatisering) werken tegenwoordig op een netwerk.

Maar wat nu als je erachter komt dat je eigenlijk te weinig poorten hebt op je modem of accesspoint? Of wanneer blijkt dat het draadloze signaal niet toereikend is voor je tuin of zolder? De oplossing is nabij! Hieronder zetten wij enkele van de slimme mogelijkheden eens op een rijtje.

Switch


Om een bedraad netwerk te voorzien van meer poorten is een switch de ideale oplossing. Een switch is niets anders dan een kastje met heel veel ethernet-aansluitingen. Vanuit de bestaande router of modem komt het signaal door middel van één kabel binnen op de switch. Die distribueert het signaal dan weer naar de apparaten die aangesloten zijn op de extra poorten. Bij bedrade camerasystemen is een switch de perfecte manier om alle camera's op de juiste, betrouwbare manier aan te sluiten.

Bekijk onze switches

Powerline-adapter


In bepaalde situaties is niet het aantal aansluitingen het probleem, maar speelt de afstand een rol. Het is soms niet wenselijk of mogelijk om een netwerkkabel te trekken naar een plek waar internet wel een vereiste is. Een enorm handige oplossing die dan bijna altijd ingezet kan worden is een powerline-adapter. Hierbij wordt het netwerksignaal in de buurt van het modem of accesspoint omgezet naar een signaal dat (bedraad) kan worden verstuurd via het bestaande 220 Volts-netwerk. Op een andere plek in huis, garage, of tuinhuis/schuur komt dan een tweede adapter die het signaal dan weer uit het stroomnet filtert en via een ethernetkabel aan een device of switch geeft. Het is zelfs mogelijk om op dat punt een nieuw draadloos WiFi-netwerk te creëren. Heel flexibel dus!

Bekijk onze powerline-adapters

Draadloze netwerken


Bij draadloze netwerken spelen heel andere uitdagingen. Het aantal aansluitingen is hier natuurlijk nooit het probleem. Want binnen een draadloos netwerk kun je een bijna ongelimiteerd aantal devices aanmelden. Het bereik van een draadloos netwerk is vaak de bottleneck. Een goed WiFi-netwerk heeft een bereik van zo'n 15 meter. Dat is normaal gesproken voldoende voor een efficiënte dekking binnen een woning. Maar om in de tuin, tuinhuis of op zolder (signaal moet door meerdere lagen beton) ook een goed bereik te hebben is er toch echt een hulpmiddel nodig. Een repeater is zo'n handig hulpmiddel.

Repeater


Een repeater is een klein apparaatje dat je direct in een stopcontact prikt. De truc is om de repeater daar te plaatsen waar nog net (goed) WiFi-bereik is. Op dat punt zal de repeater een nieuw netwerk creëren met een eigen bereik. Onderstaande afbeelding laat dit goed zien.


Bekijk onze repeaters


Zo zie je maar weer dat Epine de specialist is in het vergroten van je netwerk.

Als je nog vragen hebt kun je ons natuurlijk altijd bellen op 078-6416410.

3474-networking.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: