Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Voetbalvereniging SV Charlois beveiligt complex met Reolink beveiligingscamera set

Geschreven door op De Rotterdamse voetbalvereniging sv Charlois heeft zijn complex uitgerust met een camerasysteem van Reolink. Niet alleen om het gebouw en terrein in de gaten te kunnen houden, maar ook ter preventie van calamiteiten. Een slimme keuze, zeker nu er sprake is van een inbraakgolf onder sportverenigingen.De Rotterdamse voetbalvereniging sv Charlois heeft zijn complex uitgerust met een camerasysteem van Reolink uit ons assortiment. Niet alleen om het gebouw en terrein in de gaten te kunnen houden, maar ook ter preventie van calamiteiten. Een slimme keuze, zeker nu er sprake is van een inbraakgolf onder sportverenigingen.

Reolink IP Camera's | Reolink NVR's | Reolink Camerasystemen | Reolink Accessoires | Lees ook: Mix & Match: de mogelijkheden van Reolink camerabewaking sets | Gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen

Inbraken bij sportverenigingen: "Zorg indien mogelijk voor passende beveiligingsmaatregelen"

Begin dit jaar spraken diverse media van een inbraakgolf bij sportverenigingen. Sinds begin januari werd er dan ook meerdere keren ingebroken bij sportcomplexen. Zo was het onder andere raak in sportclubs in Dongen, Loon op Zand, Nieuwendijk en Oisterwijk. Voor de politie reden genoeg om sportclubs op te roepen om alert te zijn: "Laat geen contant geld achter in de kantines en zorg indien mogelijk voor passende beveiligingsmaatregelen", aldus een woordvoerder van de politie op Omroep Brabant.

Beveiligingscamera set als passende beveiligingsmaatregel

Passende beveiligingsmaatregelen nam sv Charlois met een beveiligingscamera set van Reolink. "Al langere tijd interesseerden wij ons voor een goed en scherp camerasysteem. Uiteraard om ons complex beter in de gaten te kunnen houden, maar ook om onverhoopte calamiteiten te kunnen staven met beelden", aldus verenigingsmanager Raymon Schimmel. De club koos voor een PoE (Power Over Ethernet) systeem, voor de meest stabiele verbinding. Tijdens de voorjaarsvakantie heeft het bestuur het camerasysteem zelf geinstalleerd. Dat ging eenvoudig: kwestie van kabels leggen op de juiste plek, en de camera's op die manier koppelen aan de NVR (Netwerk Video Recorder). Ook maakte de club heldere afspraken over het beheer van de beelden. Met een beeldscherm gekoppeld aan de NVR kan de club te allen tijde de beelden ter plaatse bekijken. Ook kan er live gestreamd en teruggekeken worden via de software van Reolink op de PC, of in de app voor mobiele apparaten. De bewegingsdetectie van elke aangesloten beveiligingscamera zorgt er daarbij voor dat de club er meteen van op de hoogte is wanneer er zich onverhoopt calamiteiten voordoen.


Met de meegeleverde beveiligingsstickers van Reolink heeft de club overal duidelijk aangegeven camerabewaking te hebben.


Een beveiligingscamera van de club. De camera filmt in 8MP kwaliteit, hetgeen garant staat voor haarscherp en gedetailleerd beeld.


De NVR heeft de club aangesloten op een beeldscherm. In de foto zien we het beeld van vier beveiligingscamera's bij elkaar.

Samenwerking sv Charlois en Epine

De club is erg tevreden met hun aankoop en de mogelijkheid om eerst bij ons in de winkel in Papendrecht advies in te winnen en de producten in het echt te bekijken. Schimmel: “Wat voor ons heeft meegespeeld is dat Epine naast een website beschikt over een fysieke winkel en advies kan geven, daar er tegenwoordig van alles alleen online te koop is. Het aansluiten van het systeem is makkelijk en de beelden haarscherp, precies waar je als vereniging baat bij hebt.” De ervaring wederzijds is zo positief dat we een samenwerking aangaan om meerdere sportclubs alert te maken op camerabeveiliging en de mogelijkheden. Schimmel: “Als maatschappelijk betrokken vereniging zien wij ook het grotere belang van het beveiligen van ons complex en zijn dan ook blij met de samenwerking die wij aan gaan met Epine om een grotere rol van betekenis te kunnen spelen in onze directe omgeving.” 

Sportcomplexen nu grotendeels verlaten en onbeheerd

Nu alle sportevenementen- en trainingen met de maatregelen tegen het Coronavirus zijn afgelast, zullen sportcomplexen veelal verlaten en onbeheerd zijn. Om de bezittingen van sportclubs toch te kunnen beschermen, kan een beveiligingscamera of beveiligingscamera set soelaas bieden. Voordeel is dat clubs 24/7 hun kostbaarheden in de gaten kunnen houden. Ook hebben camera's uiteraard een preventieve werking. Met de huidige systemen en technieken is er standaard goede beeldkwaliteit - tegen een sportieve prijs.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van Reolink camerasystemen? We helpen je graag. Stel je vragen via de online chat, bel 078 641 6410 (keuze 1), mail naar klantenservice@epine.nl of bezoek onze winkel in Papendrecht.

10747-voetbalvereniging-sv-charlois-beveiligt-complex-met-reolink-beveiligingscamera-set-05.png

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis* bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist? Bel, mail of chat, WhatsApp
 • De beste deal maken? Vraag naar jouw korting
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: