Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Wie staat er aan je deur? De bel vertelt het je.

De deurbel is anno 2015 een uitgebreid stukje communicatie- en veiligheidstechniek. Camera, meldingen naar je smartphone en bewegingsdetectie zorgen voor een enorm vergroot comfort en gevoel van veiligheid.


Wie bij het woord "deurbel" vooral denkt aan een knopje aan de deurpost dat binnen in de gang een mechanische bel activeert heeft uiteraard nog altijd gelijk. Alleen is het begrip deurbel de afgelopen jaren beduidend breder interpreteerbaar geworden. Want camera's, bewegingsdetectie en notificaties hebben hun intrede gedaan. De eerste deurbellen die draaien op een volledig Android besturingssysteem zijn zelfs al gearriveerd...

Draadloos vs. WiFi

Het draadloze gedeelte van het begrip "draadloze deurbel" kan op twee manieren ingevuld worden. De eenvoudigste manier is om het traditionele draadje tussen knop en bel te vervangen door een draadloos systeem. Zo wordt de plaatsing van zowel knop als bel een stuk flexibeler en kan er gewerkt worden met melodieën om te notificeren. Een stap verder kun je nog gaan als je geen directe verbinding maakt tussen knop en bel maar de knop een WiFi-signaal laat versturen. Dat WiFi-signaal kan dan een traditionele bel aansturen, maar kun je ook gebruiken om een melding of mail te versturen of andere actie op te roepen.

Notificatie

De deurbel kan een notificatie geven in de vorm van een mailtje. Nu is dat niet altijd handig. Nuttiger is het wanneer er een duidelijk signaal wordt weergegeven door middel van de app. Zo hoor je real-time dat er iemand aan de deur staat. Waar je ook bent. En juist dat laatste maakt een dergelijk systeem interessant. Je kunt, ook buitenshuis, horen dat er iemand aan je deur staat. En daar natuurlijk actie op ondernemen.

Onze meestverkochte deurbel? De Dahua Easy4ip VTO2111D-WP.

Communicatie

Door middel van diezelfde app kun je in de meeste gevallen communiceren met de persoon die aan je deur staat. Zo kun je de postbode vertellen dat het pakje bij de buren mag worden gebracht. Of je kinderen vertellen dat je even bij de de winkel bent. Of de collectant duidelijk maken dat je de donatie wel overschrijft... Maar we gaan nog een stapje verder. Want audio is leuk, maar video is helemaal handig.

Tip voor de estheticus: De Ring deurbel. Fraai en uiterst modern.


Camera

De ingebouwde camera in de meeste deurbellen maakt het mogelijk om te zien wie er aan de deur staat. En zo'n visuele ondersteuning is voor iedere situatie nuttig. Zowel gewenst als ongewenst bezoek wordt gezien. Een bekende? Doe gerust open. Een onbekende? Bedenk even wat je actie wordt. Uiteraard is communiceren ook mogelijk. Want de tweeweg audio verbinding is ook operationeel.

SMS / GSM

Er zijn deurbellen waar een SIM-kaart in geplaatst kan worden. Die systemen kunnen dan autonoom naar buiten bellen in het geval van een bezoeker. Of je krijgt natuurlijk een SMS-je wanneer er iemand aan de deur staat. Zo is internetverbinding niet nodig. Een andere functie van die SIM-kaart is de mogelijkheid om een SOS-nummer te programmeren. Wanneer een situatie niet wordt vertrouwd is het aanraken van de paniek-button genoeg om het systeem het voorgeprogrammeerde nummer te laten bellen.

Tip voor wie alleen genoegen neemt met alles: De Rollup iHome8.

Android

Yep... Android.
In een deurbel.
Een redelijk uitgebreide versie nog wel. Dus met de mogelijkheid om apps te downloaden. En met een volledige browser. Internetten op je deurbel? Dat kan dus. Maar wat nog veel belangrijker is is dat Android tegenwoordig de standaard is op het gebied van flexibiliteit en stabiliteit. Toekomstige features kunnen altijd worden toegevoegd. Firmware-updates zijn eenvoudig uit te voeren en communicatie met smartphone of andere devices is eenvoudig te realiseren.
De ene deurbel is de andere niet. Van eenvoudige draadloze versies van KlikAanKlikUit tot aan de meest uitgebreide van Rollup. Slim, slimmer, slimst.


Vraag ons gerust de oren van het hoofd over deurbellen. Onze deur gaat altijd voor je open. Gewoon even bellen.


3340-ring2.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: