Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

7 Manieren om je ramen te beschermen tegen inbraak

Geschreven door op Tegenwoordig is het een must om de ramen van je huis tegen indringers te beschermen. Statistieken tonen namelijk aan dat 30% van de inbrekers een huis binnenkomen door een niet vergrendeld raam of deur. 23% hiervan komt binnen via een raam op de begane grond. Om je te helpen met het versterken en inbraakveilig maken van jouw huis, hebben we 7 tips opgesteld om jouw ramen zo goed mogelijk te beveiligen en inbrekers te slim af te zijn.

Tegenwoordig is het een must om de ramen van je huis tegen indringers te beschermen. Statistieken tonen namelijk aan dat 30% van de inbrekers een huis binnenkomen door een niet vergrendeld raam of deur. 23% hiervan komt binnen via een raam op de begane grond. Om je te helpen met het versterken en inbraakveilig maken van jouw huis, hebben we 7 tips  opgesteld om jouw ramen zo goed mogelijk te beveiligen en inbrekers te slim af te zijn.

Tip 1. Houd inbrekers buiten; sluit je ramen goed af

Als je weggaat, zorg dat je ramen goed gesloten zijn. Dat klinkt makkelijk, maar toch vergeten veel mensen dit uiteindelijk. Zorg er allereerst voor dat je altijd een goedwerkende sluiting op je ramen hebt zitten. Kies voor een hendel met een kiersluiting. Hiermee kan er altijd nog wat frisse lucht binnen komen. Dit is ook handig wanneer het weer onverwachts omslaat. Je raam kan niet verder open waaien en het regent niet naar binnen. Wanneer je een schuifraam hebt, is het verstandig een stang of plankje in de rails te leggen. Zo voorkom je dat het raam opengeschoven kan worden. Wanneer je het nog wel eens vergeet om de ramen te sluiten voor vertrek, kan het handig zijn om een post-it op het raam te plakken. Ook kun je een melding instellen op je smartphone, net voor dat je weg gaat, zodat je de ramen nog even op slot kunt doen. Nog een tip: zorg dat eventuele sleutels niet in het zicht liggen.

Tip 2. Gebruik beveiligingsstangen of roosters om inbraken via het raam te voorkomen

Metalen raamstangen en roosters zijn bewezen effectief bij het beveiligen van de ramen buitens- en binnenshuis. Een betaalbare manier om je ramen op deze manier te beschermen, is een raamrooster aan te schaffen bij de doe-het-zelf winkel. Wanneer je niet wilt dat deze metalen stangen je uitzicht blokkeren, kun je ook kiezen voor  de decoratieve versie van deze raamstangen. Houd er wel rekening mee dat je, in verband met de veiligheid, tenminste één raam vrij houdt van roosters of stangen. Liever geen roosters voor het raam? Lees dan snel verder voor meer tips om je ramen te beveiligen!

Tip 3. Installeer beveiligingscamera’s om je ramen te beveiligen tegen inbraken

Wat is de beste manier om je ramen te beschermen tegen inbraken? Beveiligingscamera’s bij het raam zijn ongetwijfeld één van de meest effectieve manieren om je ramen, deuren en bijvoorbeeld je garage te beveiligen tegen inbraken. Wat ontzettend belangrijk is, is de positionering van je camera. Het zou bijvoorbeeld beter zijn om de camera buiten je raam of portiek te plaatsen. Op die manier zullen potentiële dieven al worden afgeschrikt. Alleen de angst om betrapt te worden is al genoeg om indringers twee keer na te laten denken voor ze daadwerkelijk ergens inbreken.

Wanneer je je zorgen maakt om je budget, ben je bij Reolink aan het juiste adres. Dit bedrijf biedt beveiligingscamera’s van hoogwaardige kwaliteit aan voor gunstige prijzen.Via de gratis app van Reolink ontvang je direct notificaties, vastgelegde afbeeldingen of videoclips wanneer er bewegingsgebeurtenissen worden waargenomen. De afbeeldingen of videoclips kun je bewaren als bewijsmateriaal. Het gebruiken van beveiligingscamera’s is zeker een goede manier om je ramen en huis inbraakveilig te maken.

Het wordt niet aangeraden om gebruik te maken van namaak beveiligingscamera’s om je huis te beschermen tegen inbrekers. Ervaren inbrekers herkennen deze namelijk en prikken hier zo door heen. Wel zijn er andere beveiligingssystemen die je kunt gebruiken om je ramen te beveiligen, zoals magnetische sensors. Deze sensors zijn zeker goed te gebruiken in combinatie met een beveiligingscamera.

Tip 4. Versterk je glas om je ramen te beschermen tegen inbraak

Een goede manier om je ramen te beschermen tegen inbraken is door het glas te versterken. Zo kunnen inbrekers je raam niet zomaar inslaan en zullen ze je huis niet door het raam binnenkomen.Onderstaande manieren kun je gebruiken om het glas van je ramen te verharden.

1. Bescherm je ramen met beschermende film

Raambeveiliging films hebben twee voordelen bij het verharden van het glas.

 1.  Ze voorkomen dat je glas makkelijk ingeslagen wordt door indringers
 2. Heldere en getinte films voorkomen dat inbrekers direct je huis in kunnen kijken, dit zorgt ervoor dat jouw huis een ongewenst doelwit wordt.

2. Maak gebruik van raam beveiligingsschermen.

Raam beveiligingsschermen lijken erg op insectenwerende schermen maar deze zijn veel sterker. Vaak zijn ze gemaakt van staal. De schermen kunnen zeker tegen een stootje en een mes komt er niet doorheen. Dit zorgt ervoor dat inbrekers je ramen niet kunnen inslaan.

3. Laat anti-inbraak beglazing plaatsen.

Traditioneel glas is erg makkelijk in te slag voor indringers. Anti-inbraak beglazing, wat eigenlijk gemaakt is van kunststof, zal onmogelijk te breken zijn en zal je huis beter beschermen tegen inbrekers. Dit glas is namelijk 250 keer sterker dan gewoon glas. Door dit glas te plaatsen wordt je huis een lastig doelwit om in te breken en zullen ze jouw huis sneller links laten liggen.

Tip 5. Installeer raamsloten van goede kwaliteit

Om de beveiliging van jouw huis te vergroten zijn solide sloten van groot belang. De standaard geleverde sloten zijn niet altijd van de juiste kwaliteit. Het plaatsen van een extra, kwalitatief goed slot, zal de beveiliging van jouw huis of appartement zeker vergroten. Hieronder hebben wij een tweetal sloten en hun kenmerken op een rijtje gezet.

 • Raamboom: Deze sloten worden ook steeds vaker gebruikt als bijzetslot op bijvoorbeeld achterdeuren. Vaak heeft een raamboom ook een sleutel. Ze zijn vooral geschikt voor houten, stompe ramen.
 • Raamgrendels: een raamgrendel is een oplegslot. Dit is een veelgebruikt bijzetslot, dus voor extra beveiliging. Er zijn veel verschillende soorten van dit type bijzetslot.

Tip 6. Installeer (felle) lampen om inbrekers af te schrikken

Inbrekers hebben de voorkeur voor een donkere omgeving omdat zij hier natuurlijk minder goed te zien zijn. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin, zeker het gebied rondom ramen en deuren, goed verlicht is wanneer het buiten donker is. Ook is licht vaak een teken dat er mensen thuis zijn. Een goed verlicht huis zal dus een minder groot doelwit zijn voor inbrekers. Ook buitenverlichting met een bewegingssensor kan een goede optie zijn. De verlichting springt aan wanneer er een beweging wordt gedetecteerd, dus wanneer er iemand langs komt. Op dit moment weet je dat er buiten iets gaande is en kun je hierop reageren waardoor je de inbraak voorkomt.

Tip 7. Plant bloemen of planten met doorns om je ramen te beschermen tegen inbrekers

Nog een simpele tip om inbrekers weg te houden bij jouw ramen: plant planten met doorns onder of naast je raam. Denk hierbij aan rozen of cactussen. Op die manier kunnen inbrekers niet bij je raam komen zonder zichzelf te bezeren.

Zorg er ook voor dat je juist geen planten met stevige takken of bomen naast of onder je raam plaatst. Dit maakt het weer gemakkelijker voor de inbreker om naar boven te klimmen!

8541-pexels-photo-236569.jpeg

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: