Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Appeltje-eitje: Reolink IP camera toevoegen aan Reolink NVR

Geschreven door op Reolink heeft een breed scala aan IP camera's die je kunt aansluiten op een Reolink NVR. Handig, want met een NVR kun je veel meer beeldmateriaal opnemen. Gelukkig is aanluiten ook een fluitje van een cent. Wij laten je zien hoe.

Reolink heeft een breed scala aan IP camera's die je kunt aansluiten op een Reolink NVR. Handig, want met een NVR kun je veel meer beeldmateriaal opnemen. Gelukkig is aanluiten ook een fluitje van een cent. Wij laten je zien hoe.

Reolink IP Camera's | Reolink NVR's | Reolink Camerasystemen | Reolink Accessoires | Lees ook: Mix & Match: de mogelijkheden van Reolink camerabewaking sets

IP camera aansluiten op welke NVR?

Om te beginnen zullen we eerst wat meer uitleg geven over de Netwerk Video Recorder (NVR) van Reolink. Op dit moment zijn er twee beschikbare modellen: de RLN8-410 2TB PoE en de RLN16-410 3TB PoE. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Reolink RLN8-410 2TB PoE 8 poorten en een harde schijf van 2TB. De Reolink RLN16-410 3TB PoE heeft 16 poorten en een harde schijf van 3TB. Dit houdt dus in dat je ofwel 8 IP camera's kunt aansluiten, ofwel 16 IP camera's. Daarnaast is elke Reolink NVR voorzien van een HDMI en VGA poort. Je kunt er dus eenvoudig een beeldscherm op aansluiten om de beelden van jouw IP camera te bekijken.

Mogelijkheid tot aansluiten van PoE én WiFi IP camera

Reolink heeft diverse standaard sets beschikbaar, maar dus ook de losse NVR's en verschillende modellen IP camera. Van de meeste modellen IP camera is zowel een PoE, als WiFi variant te verkrijgen. De meeste standaard sets bevatten PoE (Power Over Ethernet) camera's. Deze sluit je dus bedraad aan op je NVR met een Ethernetkabel. Maar, je kunt ook Reolink WiFi camera's aansluiten op je NVR (alle modellen behalve de Reolink batterij IP camera's). Deze kunnen elkaar als het ware "vinden" in jouw netwerk. In sommige gevallen is dit praktisch, bijvoorbeeld als je een extra camera op wilt hangen op een plek waar je moeilijk kabels kunt leggen. Let wel: hiervoor moet je ook voldoende vrije poorten hebben op je NVR, ookal sluit je Reolink WiFi IP camera's niet fysiek aan op je NVR.

Reolink IP camera op je NVR - hoe ziet de verbinding eruit?

Bovenstaande afbeelding toont de verbindingen tussen de camera's en de NVR.
Heb je een PoE IP camera van Reolink, dan sluit je deze rechtstreeks aan op de NVR met een Ethernet kabel, zoals weergegeven in de afbeelding.
Heb je een WiFi IP camera van Reolink, dan sluit je deze op stroom aan via de meegeleverde adapter. Verbindt de camera met het WiFi netwerk van de router waar ook de NVR op zit aangesloten, en de IP camera en de NVR kunnen elkaar vervolgens "vinden" in het netwerk.
Met andere woorden: het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat alle IP camera's die je aan de NVR wilt toevoegen, zijn verbonden met hetzelfde netwerk (LAN) als de NVR. Anders worden de camera's niet weergegeven op de gescande lijst en kunnen ze niet automatisch worden toegevoegd aan de NVR. Zo eenvoudig is het!

Wist je dat....

Met een Reolink NVR kun je continu beeld opnemen. Jouw beelden kun je bekijken op een beeldscherm en/of tv die je aansluit op de NVR, op een PC en op jouw mobiele apparaten.

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag. Stel je vragen via de online chat, bel 078 641 6410 (keuze 1), mail naar klantenservice@epine.nl of bezoek onze winkel in Papendrecht.

 

9915-logo-300-dpi.png

Persoonlijk advies ®

 • Altijd de scherpste prijzen
  en de beste kwaliteit
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld,
  morgen gratis bezorgd
 • Gratis retourneren
 • Direct advies van de specialist met onze online chat
 • Producten in het echt zien? Kom naar onze winkel in Papendrecht
 • Speciaal voordeel voor installateurs en resellers
 • Uitgebreid betaalgemak: