Epine.nl
Epine.nl
Burgemeester Keijzerweg 14
3352 AR Papendrecht
+31 (0) 78 641 64 10 - klantenservice@epine.nl

Draaierig van alle draaibare PTZ IP Camera's? Wij geven tips

Geschreven door op Feit: jouw huis heeft zwakke plekken. De oplossing: een draaibare PTZ camera. Maar van alle modellen PTZ camera wordt je zelf bijna draaierig... Wij geven praktische tips.

Onmiskenbaar waar: inbrekers kunnen de zwakke plekken van je huis zien. Plekken die voor hen mogelijkheden bieden, maar waar jij misschien nog helemaal niet aan gedacht hebt. De oplossing: draaibare camera's. Deze kunnen automatisch of handmatig draaien, waardoor elke hoek gezien kan worden. Gevolg: inbrekers moeten noodgedwongen op zoek naar een ander doelwit. Maar van alle mogelijke PTZ IP camera's zou je zelf bijna draaierig worden. Wij geven tips.

Reolink C1 Pro | Reolink C2 Pro | Reolink KeenReolink 423 | Reolink 423 WS | Dahua DH-SD22404T-GN-S2 4MP  | Dahua DH-SD22404T-GN-WS2 4MP  | Dahua DH-SD22204T-GN PTZ | DH-SD22204T-GN-W 

Wat is een PTZ IP Camera precies?

Een camera met PTZ (Pan Tilt Zoom) kan op afstand draaien, kantelen en in- en uitzoomen. Met een PTZ camera houd je gemakkelijk een hele ruimte in de gaten, zonder 'blinde plekken'. Pan betekent 'draaien', tilt betekent 'kantelen' en met de zoomfunctie kun je beeld dichterbij halen. Je bedient de PTZ IP camera met een app op je smartphone of tablet of via de software op je laptop of pc. Je hebt modellen PTZ IP camera's voor binnen en buiten. En, buitencamera's kunnen uiteraard ook binnen worden gebruikt.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een PTZ IP Camera?

Let vooral op de prijs-kwaliteit verhouding. Door de grotere kijkhoek zijn PTZ IP camera's veelzijdiger dan IP Camera's met een vaste ("fixed") lens. Maar is een PTZ IP Camera dan ook altijd duurder dan een andere beveiligingscamera? Niet per se. Maar kies altijd slim: besteedt jouw budget aan de door jouw gewenste functies. Wil je bijvoorbeeld een PTZ IP Camera die je alleen binnen wilt gebruiken, kies dan ook echt voor een indoor model. Deze zijn altijd goedkoper dan vergelijkbare modellen voor buiten. Buitencamera's hebben immers een speciale, stevige, weerbestendige behuizing met een bepaalde IP waarde (certificering voor waterbestendigheid). Lees daarnaast reviews over de camera die je op het oog hebt. Deze geven een waardevol beeld over bijvoorbeeld de snelheid van de pan, tilt en zoom functies.

Epine's Favoriet: Beste PTZ IP Camera voor binnen en buiten

De Reolink RLC-423 (PoE variant) en RLC-423W (WiFi variant) staan in onze ervaring met stip op één wanneer je het hebt over binnen- en buiten IP camera's met op afstand draaibaar beeld. De kijkhoek van deze superslimme PTZ (Pan, Tilt, Zoom) camera kun je in de app op je smartphone of in de software op de PC draaien en kantelen tot je er zelf draaierig van wordt. Ook kun je in- en uitzoomen naar hartenlust. Het doet niets af aan de beeldkwaliteit, want deze camera heeft in elke positie belachelijk scherp beeld. Je kunt met deze camera echt ongekend ver kijken. De RLC-423 heeft nachtzicht en bewegingsdetectie tot maar liefst ruim 57 (!) meter. Ideaal voor grote buitenterreinen dus, waar je met één camera een groot gebied moet kunnen overzien.

Epine's Favoriet: Beste budget PTZ IP camera voor binnen en buiten

De DH-SD22404T-GN-S2 4MP (PoE variant) en de DH-SD22404T-GN-WS2 4MP (WiFi variant) zijn de ideale IP Camera's met op afstand draaibaar beeld, binnen een beperkt budget. De prijs-kwaliteit verhouding van dit type camera is werkelijk fantastisch. Dit model heeft haarscherp beeld van 4MP met 4x optische zoom, wat zeldzaam is voor een PTZ camera in deze prijsklasse. Wil je overigens eenzelfde type camera voor een nog betere prijs? Dan is de 2 Megapixel variant van deze camera (DH-SD22204T-GN PTZ voor PoE en DH-SD22204T-GN-W voor WiFi) wellicht ook een goede optie.

PTZ IP Camera's voor binnen

Op zoek naar een goede PTZ IP camera voor binnen? Wij hebben drie qua uiterlijk vergelijkbare cameramodellen in ons assortiment die zeer geschikt zijn voor binnen. Alle drie kunnen ze draaien en kantelen én zijn ze uitgerust met een microfoon en luidspreker. De Reolink Keen is een draaibare camera die werkt op batterij. Handig, want zo kun je 'm letterlijk plaatsen waar je maar wilt. De Reolink C1 Pro is eenzelfde soort camera, maar met een stroomadapter en een hogere resolutie. De Reolink C2 Pro werkt ook met een stroomadapter, maar heeft een nóg hogere resolutie en optische zoom (3x).

Meer weten?

Meer weten? Stel je vragen via de chat, mail naar klantenservice@epine.nl, bel naar 078 641 6410 of kom naar onze winkel in Papendrecht.

7067-reolink-rlc-423-4mp-buiten-ptz-ip-camera-poe-3.jpg

Persoonlijk advies ®

  • Uitgebreid betaalgemak: